Revolver Jack

Om guldsmugleren Revolver Jack


Grosserer Arne Jacob Becker er en af hovedmændene i den guldsmuglerring, der bliver etableret under krigen. Becker har i lang tid været en kendt skikkelse i det kriminelle miljø i København. Hans straffeattest er af en imponerende længde og indeholder mindst et strafbart forhold for hvert år siden 1925, hvor han som 15-årig første gang snuppes for at have stjålet en pung med 65 kr. Dog modtager Becker ikke nogen domme mellem 1931 og 1936, men det er fordi han afsoner 6 års fængsel for et væbnet røveri mod en guldsmede-forretning, hvilket siden hen skaffer ham tilnavnet: Revolver Jack. Guldrøveri – må han dog erkende  – er lidt for risikabel en branche, så i stedet begynder han at handle med metallet i stedet for.
Da tyskerne begynder at fængsle jøderne, må han flygte til Sverige. Det sætter dog på ingen måde nogen stopper for forretningerne, der nu blot bedrives over afstand. Der er kommet nye tyske kunder til, og de har rigeligt med penge. Moralske anfægtelser ved at handle med nazisterne har Revolver Jack åbenbart ikke, og han forsyner ikke bare Paul Meyer og dennes tyske forbindelser, men også andre dele af det tyske magtapparat, som ligeledes opkøber guld i stor målestok. Det menes, at have været Becker, som er leverandøren til de guldbarer, som blev fundet i Werner Best villa, da han blev arresteret efter krigen. De svenske aviser skriver meget om guldsmuglerierne og det svenske politi arbejder også intens på sagen. Flere svenske aviser mener at vide, at Revolver Jack er lige så indflydelsesrig som Hasselstrøm og Linde.

Efter krigen begynder politiet at optrevle sagen om guldsmuglerierne, og Revolver Jack begynder at føle jorden brænde under sig. Han pakker skyndsomt noget tøj og nogle kontanter og forsvinder ud af landet. En tid opholder han sig i Paris, men begynder efterhånden at savne miljøet i København. I et forsøg på at undgå straf, planlægger Becker, ifølge en meget pålidelig kilde, at likvidere den centrale politimand, som leder undersøgelsen. Becker lader som om, han vil lade sig afhøre i Paris og der går besked til politigården i København. Men inden politimanden skal med toget til Paris, bliver han advaret mod at rejse.


Nedenfor et udklip fra en svensk avis, der skriver om Revolver Jack
Arne Jacob Becker er en af de store folk i den kriminelle underverden. Han smugler under krigen ikke bare store mængder guld, men også ægte tæpper. Blandt hans kunder er møbelhandler Linde, Hasselstrøm, og højtstående tys-kere, der har brug for let omsættelige værdier, der kan bruges efter krigen.