Dobbeltmordet i Køge Bugt

Dobbeltmordet i Køge Bugt

ny bog peger på hidtil ukendte motiver og bagmænd


I foråret 1948 blev to sortbørshandlere skudt på en fiskekutter i Køge Bugt. Politiet opklarede relativt hurtigt dobbeltmordet og fik dømt en mand, der senere tilbragte ikke mindre end 22 år i fængsel for udåden.  Alligevel var der en række mystiske omstændigheder omkring affæren, som gav anledning til en række spekulationer i pressen. Hvad var motivet til forbrydelsen? Havde morderen mere på samvittigheden? Var der en sammenhæng mellem denne sag og det berømte dobbeltmord på Peter Bangs Vej, som var sket et par måneder tidligere?

På baggrund af omfattende studier i hidtil båndlagte arkiver og en række nye oplysninger fortæller Christian Holtet historien om de mærkelige mord.

Det ene af de to ofre er den charmerende Rudolf Nicolai, der svindlede og bedrog sig igennem tilværelsen, mens han plejede omgang med de notorisk berømte forbrydere i Edderkopsagen, med korrupte politifolk og politiske fanatikere, der var parate til de mest desperate handlinger.  Rudolf Nicolai planlagde sammen med Hjalmar Olsen, det andet offer, et stort kup, der skulle gøre dem så rige, at de kunne leve ubekymret i Sydamerika.

De var utroligt tæt på at nå deres mål, da usete bagmænd gjorde en ende på deres planer og deres liv.

I bogen peges der på, at der i virkeligheden var tale om et opgør mellem rivaliserende våbensmuglere, og at den egentlige bagmand bag elimineringen af de to mænd var søfyrbøderforbundets karismatiske formand, Richard Jensen, der selv som hemmelig agent for en gren af den sovjetiske efterretningstjeneste var i gang med våbensmugling til Israel.


Udkommer 26. november. Læs mere om bogen HER

Dobbeltmordet i Køge Bugt, Christian Holtet, forlaget Solidaritet

408 sider, pris 100 kr. plus porto, kan købes:  www.solidaritet.dk/shop/